Malinksáról

A Krk-sziget nyugati oldalán fekvő Malinska a sziget egyik ismertebb idegenforgalmi központja, kb. 13 km-re Krk várostól. Kikötőként kezdett fejlődni a 19. század elején, amikor faexport Portobol a malinskai öbölbe került át a jobb szállítási lehetőségek miatt.

A 19. század első felében a kikötő a Dalmácia felé közlekedő gőzhajókat fogadta. A kontinens felé meglévő jó közlekedési lehetőségeknek és a kellemes klímának köszönhetően az idegenforgalom már a 20. század elején elkezdett fejlődni.

A térségben kavicsos és homokos strandok is megtalálhatóak a jellegzetes mediterrán növényzettel övezve. A jól felszerelt strandokon kívül találhatóak úszómedencék és félreeső öblök is azok számára, akik szeretnének elvonulni. A sportolási lehetőségek között megtalálható tenisz, teke, mini golf, lovaglás és számos vízisport. Mindezeken túl rengeteg, festői környezetben futó ösvény található itt, melyek ideálisak a romantikus sétákhoz, vagy akár a kerékpározáshoz a Malinskai-öböl partján.

Strides and Paths Malinska

A régmúltba visszanyúló halászati hagyományok révén a helyi konyha leginkább a halételeiről ismert. Megemlítendő nagyszerű boruk is.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Villa Bis vendégei megkapják saját készítésű útikalauzunkat Malinska és a Krk-sziget legfontosabb látványosságaival.